Herfsttransformatie

De herfst kleurt het water

Ik laat los wat was

en creëer nu

wat goed is voor later

De herfst kleurt het water zoals ook ons leven wordt gekleurd. Een kleurenpakket dat in een bonte mengeling doorheen me stroomt. In glasheldere tinten zie ik de meest schitterende kleuren aan het rustige wateroppervlak. Ze nemen me mee op reis naar mijn innerlijke om daar zachtjes gewiegd door het water te herbronnen en tot heldere inzichten te komen. Met deze inzichten mag ik mijn leven verder kleur geven. Met of tegen de stroming in. Ik kom in beweging en dat maakt transformatie mogelijk.

Het lukt de herfst steeds weer om bij mezelf diepe rust op te wekken. Of toch op zijn minst mijn verlangen ernaar. Dat verlangen wordt dan een drive om bij mezelf thuis te komen en het één en ander te overlopen. Ik laat los wat was, want gedane zaken nemen geen keer. En ja, meestal lukt me dat redelijk. Oefening baart kunst zegt men. Maar soms wil ik nog niet loslaten, lukt het me nog niet. Soms is het nog te dierbaar of te pijnlijk en is het moeilijk om iets of iemand los te laten. Dan wordt het toch een bepaalde manier van vasthouden. Maar vasthouden lijkt me alleszins beter dan vastgrijpen of vastklampen. Het voelt voor mij zachter, minder moeilijk, een tussenstap. De nodige tijd nemen om eruit te leren of wat er niet meer is, om te vormen tot een liefdevolle koestering of herinnering. Dan wordt het een zachtjes vasthouden en dat is dik oké. Dat geeft herfst-rust.

In die rust ontdek ik mogelijkheden die ik in mijn 'hectische perioden' nauwelijks zou kunnen zien. Daarom hou ik van de herfst en creëer nu in mijn geest de meest fantastische zaken. Ideeën voor supertoffe momenten, de meest geweldige creatieve creaties, een gezond en gelukkig leven in verbinding met fijne mensen, fauna en flora, met hart en ziel mijn ding doen en een prachtige wereld voor alles en iedereen... ook al ben ik er mij van bewust dat ik nogal klunzig kan zijn om dit neer te zetten in de wereld, ik ben ervan overtuigd dat ik uitstuur wat goed is voor later.

Ik wens je een fijne herfst,

Nadia

ReNa for healTH

info@praktijkrena.be

www.praktijkrena.be