NST

In mijn gezondheidspraktijk ReNa maak ik gebruik van Neurostructurele Integratie Therapie, ook NST of advanced Bowen genoemd.

Neurostructurele Integratie Therapie (NST) is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde 'body work' techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel.

Toepasbaar op acute en chronische pathologieën gebruik makend van het autoregulatie systeem van het lichaam en dit op een zachte, tijdbesparende en veilige manier. De resultaten kunnen langdurig corrigerend zijn zelfs voor moeilijke of chronische pathologieën.

Door met de duimen en/of vingers een korte, rollende beweging te maken op specifieke plaatsen op zacht weefsel (meestal spieren en pezen) wordt het lichaam geprikkeld waardoor er veranderingen gaan optreden. Stapsgewijs wordt het zelfgenezend vermogen 'wakker' gemaakt. Om het lichaam de kans te geven om de prikkel te verwerken wordt er na enkele rolbewegingen een pauze ingelast. Je wordt hiervoor even alleen gelaten indien dit mogelijk is. De behandeling is pijnloos en niet belastend.  Er wordt geen fysieke kracht gebruikt. Deze techniek gaat ervan uit dat in zeer veel gevallen het lichaam zichzelf kan herstellen. 

Dit zelfherstellend vermogen is constant actief. Door de enorme hoeveelheid prikkels die de hersenen te verwerken krijgen komt het regelmatig voor dat er een storing in de 'communicatie' plaatsvindt. Dit met als gevolg dat er geen spontaan herstel optreedt.

NST geeft aan het lichaam weer het signaal om tot herstel over te gaan. Op deze manier komt er weer balans en kunnen vele acute en chronische klachten verdwijnen of sterk afnemen. 

Met het prikkelen van de fascia (bindweefsellaagje om de spier) wordt niet alleen een lokale reactie bereikt maar vindt er ook verandering in corresponderende plaatsen in het lichaam plaats. Naast het verhelpen van lichamelijke problemen zien we ook vaak uitkomst bij emotionele processen.

Auteur: Jan Berx

 

NST gebeurt steeds in een serie van 3 sessies:

  • 1ste sessie: duur 30 minuten inclusief basischeck FKC of 1 uur indien met consult en FKC
  • 2de en 3de sessie: 30 minuten inclusief basischeck FKC
  • Schema: 1ste sessie, 1 week nadien 2de sessie, 2 weken later 3de sessie

 

 

BELANGRIJK

Een correcte nazorg is van belang voor een goed resultaat. Download hieronder een overzicht van de nazorg.

 

Nazorg NST
Word – 28,1 KB
In mijn gezondheidspraktijk ReNa maak ik gebruik van Neurostructurele Integratie Therapie, ook NST of advanced Bowen genoemd.