FKC

In mijn praktijk ReNa maak ik gebruik van fundamentele kinesiologische communicatie door te testen met de duim-pinkcirkel

FKC staat voor Fundamentele Kinesiologische Communicatie. Deze methode werd ontwikkeld door Dr. Kristien Mechelmans. Hiermee communiceert de FKC-hulpverlener al 'fundamenteel kinesiologisch testend' met jouw wetende deel. Dit is je niet-bewuste deel.

Voor het kinesiologisch testen gebruik ik de spieren van de duim-pinkcirkel. Door correct gebruik te maken van deze methode kan ik juist en gedetailleerd testen en zo te weten komen op welke domeinen de problemen zich situeren.

Dan bekijk ik hoe deze het best aan te pakken. Ook hiervoor heeft Dr. Kristien Mechelmans verschillende technieken ontwikkeld die ik tijdens het consult inzet om je zo goed mogelijk te helpen. Een klacht of probleem kan uit verschillende lagen bestaan en deze moeten één voor één worden aangepakt. 

 

FKC is een complementaire methode. Dit wilt zeggen dat FKC de reguliere geneeskunde niet vervangt maar aanvult op een efficiënte manier. Een diagnose stel ik niet, dat is het werk van een arts.

We starten een sessie met het overlopen van je vragen en het intakeformulier. Door onmiddellijk te starten met testen kan ik gericht vragen stellen waardoor het mogelijk is om snel diepgang te maken. Het gaat niet enkel om een vraag-antwoord gesprek maar FKC maakt hier het verschil doordat er onmiddellijk gestart kan worden met de aanpak van het probleem.

FKC is een eenvoudige methode met een diepgaande werking op alle domeinen, zowel fysiek (structureel en biochemisch) als emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Ik werk steeds met een gepersonaliseerde totaalaanpak en test op al deze domeinen wat er voor jou nodig is en welke benadering voor jou op dit moment het beste is. 

 

 

ReNa for healTH